Parterapeutuddannelsen

Næste hold starter

Grundforløb 2. februar 2019 i København
Grundforløb 26. januar 2019 i Aarhus
Grundforløb august/september 2019 i Odense

Master Class 3. maj 2019 i København
Master Class efterår 2019 i København - datoer kommer

Uddannelsen består af
Et fælles Grundforløb til Sexolog- og Parterapeutuddannelsen - og et Master Class forløb. Eksamen er inkluderet i prisen.
Grundforløb
Et fælles Grundforløbet til Sexolog-og Parterapeutuddannelsen, som vil kunne tages i København, Århus og Odense.
Optagelsen forudsætter en personlig samtale og der er ingen eksamen.
Forløbet er på 9 moduler á 2 dage og kvalificerer til optagelse på Master Class uddannelsen enten som parterapeut eller sexolog.
Varighed 10-11 måneder.
Master Class
En Master Class uddannelse enten som parterapeut eller sexolog, som vil kunne tages i København.
Optagelse på Master Class uddannelsen kræver, at man enten har fuldført Grundforløb til Sexolog- og Parterapeutuddannelsen eller har en certificering fra en anden terapeutisk uddannelse.
Master Class er 5 intense 3-dags-moduler og afsluttes med eksamen.
Varighed 6-7 måneder.
Herudover får du
De bedste undervisere inden for parrelationer, personlig udvikling og seksualitet. Hyggelige omgivelser København, Odense eller Aarhus. Servering af morgenmad, kaffe, te, frugt, nødder, kage osv. i løbet af dagen.
God mulighed for at tilpasse hele uddannelsen efter det sted, du er i dit liv.
Mulighed for at holde pause mellem de to forløb, fordi du kun binder dig for et forløb ad gangen.
Et indblik i parterapeuter- og sexologernes verden på grundforløbet og et mere koncentreret og krævende forløb på din specialeretning på Master Class som parterapeut.
Hvorfor Parterapeut?

På Master Class Parterapeut lægger vi vægt på at uddanne dygtige terapeuter med hjertet på rette sted. Derfor indgår der også praktisk træning i mellem modulerne. For at være en dygtig terapeut, skal du have interesse i at arbejde med dig selv. Det betyder, at du selv skal have været igennem alle de øvelser, som du giver dine par.

Du skal have lyst til at se dine egne mønstre, dine egne begrænsninger, dine skyggesider, dine styrker og svagheder, og du skal gennemgå en supervision, som også er en vigtig del af Master Class forløbet.

Du bliver også opfordret til selv at søge efter klienter lige fra starten af din Master Class, så du kan afprøve de metoder, du lærer på uddannelsen.

"At være en del af Joans uddannelser er stærkt vanedannende for mig..."

"Lad mig sige det som det er - at være en del af Joans uddannelser er stærkt vanedannende for mig...! Der er mange terapeutiske uddannelser i Danmark, så hvad er det mon der gør den her så speciel? Det har jeg tænkt en del over, mens jeg har gået her. For mig er det den kærlighed og medfølelse som ligger under det hele, det menneskesyn som udgør den røde tråd igennem hele uddannelsen.

Et dybtfølt ønske om at få mere kærlighed i det enkelte menneske, og dermed som en naturlig følge heraf, i verden som sådan. Det er altså ikke udelukkende teori og tavleundervisning. Nej, det går dybere ind i hver enkelt af os som er villig til at åbne op og dele det mest sårbare og skamfulde vi måtte bære på. En kærlig insisteren på at dele inderside og få det som i mange år var mørkt ud i lystet, så det kan blive luftet, accepteret og integreret i en. Den proces gør en mere rummelig, accepterende, tilgivende og kærlig, ikke blot overfor en selv, men overfor andre som sådan. Og i denne rejse ligger kimen til kærligheden. Undervisningen indeholder og favner både intellekt og intuition, krop og hovede, lys og mørke, dybde og latter. Den vekselvirkning taler til mig. For mig har det at blive undervist i Villa Wilders trukket en tydelig streg i mit liv; et før og efter. Jeg ville ikke have været det foruden."

Relation og Parterapeut Mette Wienberg, Uddannet fra Joan Ørting juni 2018
Informationer og ofte stillede spørgsmål og svar
Hvor foregår uddannelsen?

København:
Uddannelsen foregår i vores smukke uddannelseshus Villa Wilder på Christianshavn, Wildersgade 55, 1408 København K. Huset ligger 5 min. gang fra Christianshavns metrostation og busser.

Aarhus:
Uddannelsen foregår i Mejlgade 28 Baghuset, 8000 Aarhus C i Manuvisionshusets dejlige lokaler.

Odense:
Uddannelsen foregår i Kunst- og Filosoficentret Solvognen, Kronprinsensgade 7, 5000 Odense C.

Hvad kan uddannelsen bruges til?

Parterapeutuddannelsen er ikke kun orienteret omkring parforholdet. Den handler også om de forhold, vi har til andre mennesker i vores liv, fx til vores forældre, børn, venner, kollegaer osv. Hvordan kan vi få fred og accept i hver eneste forhold, vi befinder os i? Hvordan kan vi hjælpe andre med det? Vi tager fat på de svære temaer, som kan virke uløselige i mange forhold, og vi lærer, hvordan vi kan kommunikere på en måde, der fjerner os fra magtkampene og fører os ind i kærligheden.

Det er ikke let at være i et parforhold, og det gør det ikke lettere, når der kommer børn. Endnu sværere er det, når to personer flytter sammen med hver deres børn. Vi flytter sammen med en person, som har en helt anden fortid, andre leveregler, automatiske reaktionsmønstre og måske en anden seksualitet - det er lidt af et puslespil.

Som parterapeutstuderende vil du få redskaber og metoder til at løsne op for knuderne og få hverdagen og kommunikationen til at fungere.

"Jeg har altid været fascineret af det der sker mellem mennesker. Både det vi kan se, men i endnu større grad alt det vi ikke ser, men føler! Derfor var der ingen anden vej for mig end at tage Relations- og parterapeutuddannelsen og jeg har ikke fortrudt et sekund!

Uddannelsen har givet mig så meget i form af a-ha oplevelser, fantastiske redskaber og metoder og indsigt, ikke mindst! En meget vigtig ting for at blive en god terapeut er, for mig, at være åben, at turde bruge sig selv og være villig til at arbejde med det, der popper op. Det lægges der stor vægt på på uddannelsen, hvor der arbejdes i dybden. Det er utrolig givende at mærke, hvad der sker i egen krop, men også at opleve hvordan redskaberne virker, når de bruges in real life med live klienter.

Relations- og parterapeutuddannelsen har givet mig utrolig meget både fagligt og personligt. Den brede vifte af moduler og undervisere har bidraget med en omfattende viden og øget min allerede store nysgerrighed på, hvorfor vi er, som vi er og hvorfor de tætte relationer og parforhold kan være kilden til stor smerte, men også åbningen til den største personlige udvikling, man kan ønske sig, hvis man vil. For det er jo i interaktionen med andre mennesker, at vi lærer os selv at kende.

Uddannelsen har uden tvivl åbnet nye døre for mig og kan varmt anbefales."
Relation og Parterapeut Anja Madsen, Uddannet fra Joan Ørting juni 2018

Sådan forløber en dag

Du kommer ved 9-tiden og spiser morgenmad med dine medstuderende.

Kl. 9.30 starter undervisningen. Vi sidder inde i vores sal i en cirkel, og så begynder dagens tema. Først har vi en dialog om emnet, derefter laver vi øvelser, som du både kan have gavn af i dit eget liv og i dit virke med klienter.

Der er formiddagspause med kaffe og te, og derefter fortsætter undervisningen indtil frokost. Frokosten skal I selv have med og der er mange muligheder for at gå ud og købe lidt at spise, hvis I skulle have lyst til det.

Efter frokost fortsætter undervisningen resten af dagen kun afbrudt af eftermiddagspausen med kaffe og kage. Så er dagens program forbi, men ofte har de studerende lavet planer for aftenen. Det er selvfølgelig frivilligt.

Pris

Grundforløb til Sexolog- og Parterapeutuddannelsen: 
kr. 28.800 incl. 12 timers egenterapi.

Master Class Parterapeut;
kr. 27.200 incl. eksamen.

Det er muligt at betale 100% før uddannelsestart eller i 2 rater med 1. rate før uddannelsesstart og 2. rate efter 4 måneder.

Dato for undervisning - Grundforløb København

Grundforløb Hold 4 København – Start den 2. februar 2019
Weekendhold lørdag og søndag (fri i juli måned)

Modul 1
2. – 3. februar 2019
Selvværd, personlig og seksuel udvikling, sharing

Modul 2
16. – 17. marts 2019
Mænd og kvinder, polaritet og seksualitet

Modul 3
13. – 14. april 2019
Sex og terapi. Manglende lyst, seksuel inspiration

Modul 4
25. – 26. maj 2019
Kommunikation, magtkampe, ubalancer og værdier

Modul 5
22. – 23. juni 2019
Masker og skyggesider, skyld og skam og seksuelle fantasier

Modul 6
10. – 11. august 2019
Retreat på Langeland m/ overnatning

Modul 7
14. – 15. september 2019
Singleliv og parforhold

Modul 8
12. – 13. oktober 2019
Tilknytningsteorierne, mønstre fra fortiden. Jalousi og utroskab

Modul 9
16. – 17. november 2019
Afslutning

Undervisningen foregår lørdag kl. 09.00-17.00 og søndag kl. 09.00-16.00
(Der vil være morgenmad mellem 09.00 – 09.30)

Dato for undervisning - Grundforløb Odense

Grundforløb Hold 2 Odense – (Master Class forløbet tages i København)
Weekendhold lørdag og søndag (fri i juli måned)

Modul 1
august 2019
Selvværd, personlig og seksuel udvikling, sharing

Modul 2
september 2019
Mænd og kvinder, polaritet og seksualitet

Modul 3
oktober 2019
Sex og terapi. Manglende lyst, seksuel inspiration

Modul 4
november 2019
Kommunikation, magtkampe, ubalancer og værdier

Modul 5
december 2019
Masker og skyggesider, skyld og skam og seksuelle fantasier

Modul 6
januar 2020
Retreat på Langeland m/ overnatning

Modul 7
februar 2020
Singleliv og parforhold

Modul 8
marts 2020
Tilknytningsteorierne, mønstre fra fortiden. Jalousi og utroskab

Modul 9
april 2020
Afslutning

Undervisningen foregår lørdag kl. 09.00-17.00 og søndag kl. 09.00-16.00
(Der vil være morgenmad mellem 09.00 – 09.30)

Ret til ændringer forbeholdes

Dato for undervisning - Grundforløb Aarhus

Grundforløb Hold 1 Aarhus (Master Class forløbet tages i København)
Weekendhold lørdag og søndag (fri i juli måned)

Modul 1
26. – 27. januar 2019
Selvværd, personlig og seksuel udvikling, sharing

Modul 2
16. – 17. februar 2019
Mænd og kvinder, polaritet og seksualitet

Modul 3
23. – 24. marts 2019
Sex og terapi. Manglende lyst, seksuel inspiration

Modul 4
13. – 14. april 2019
Retreat på Langeland m/ overnatningr

Modul 5
18. – 19. maj 2019
Kommunikation, magtkampe, ubalancer og værdie

Modul 6
29. – 30. juni 2019
Masker og skyggesider, skyld og skam. Seksuelle fantasier

Modul 7
3. – 4. august 2019
Singleliv og parforhold

Modul 8
7. – 8. september 2019
Tilknytningsteorierne, mønstre fra fortiden. Jalousi og utroskab

Modul 9
19. – 20. oktober 2019
Afslutning

Undervisningen foregår lørdag kl. 09.00-17.00 og søndag kl. 09.00-16.00
(Der vil være morgenmad mellem 09.00 – 09.30)

Ret til ændringer forbeholdes

Dato for undervisning - Master Class Parterapeut København

Master Class Parterapeut Hold 1 København – Start den 3. maj 2019
Fredag, lørdag og søndag (fri i juli måned)

Modul 1
3. – 5. maj 2019
Kognitiv terapi. Forælderkontrakten. Parterapi

Modul 2
14. – 16. juni 2019
Familien, dine og mine børn, hverdagen og sexlivet. Kognitiv

Modul 3
23. – 25. august 2019
Det bevidste forhold, de åbne og de lukkede. Ekskærester, Jalousi og utroskab. Skilsmisse

Modul 4
20. – 22. september 2019
Drama-trekanten, tilknytning, projektioner og den gode samtale. Familieopstilling

Modul 5
18. – 20. oktober 2019
Kognitiv terapi, parterapi, Eksamens forberedelse

Modul 6
22. – 23 november 2019
Mundtlig eksamen

Egenterapi på grundforløbet

På grundforløbet er der 12 timers egenterapi og det er vigtigt, at du deltager. Egenterapi betyder, at du sammen med en gruppe medstuderende mødes med en mentor 4 gange á 3 timers varighed. Egenterapien kan foregår hos mentoren eller et andet sted efter aftale. Datoerne for egenterapi får I af jeres mentor på modul 2 eller 3. Egenterapitimerne ligger mellem modulerne og er inkluderet i prisen.

En mentor er en uddannet sexolog eller parterapeut, som har til opgave at sørge for, at du får arbejdet med dig selv. Du kan ikke gå dybere med klienter, end du er gået med dig selv, og i egenterapien har du mulighed for at tage dig selv op og få vendt og drejet dit eget liv. De andre studerende i gruppen skiftes til at være terapeuten. Mentoren sørger for, at alle studerende rykker sig.

For at blive en dygtig terapeut, skal du være dygtig i dig selv, eller sagt på en anden måde: Du skal kende dig selv; dine automatiske reaktioner, dine skyggesider, din måde at kommunikere på, din ‘winning formula’, dine afhængigheder, din seksualitet, din krop og din smerte. I egenterapien kan du gå dybere med temaerne med hjælp fra din mentor og de andre i gruppen. I har alle tavshedspligt, så de emner, I bringer op kommer ikke videre til andre.

Optagelseskrav på grundforløbet

Alle interesserede kan søge om optagelse. Det er den personlige samtale, der afgør sagen.

Der er ingen aldersgrænse, men vi lægger vægt på at ansøgeren har livserfaring, interesse i parforhold, at han eller hun har en naturlig og kærlig autoritet. Vi kan kalde uddannelsen for en voksen-uddannelse, fordi det kræver en vis modenhed for eksempel at sidde med et ægtepar, der måske har været sammen i 25 år. Det kræver ro og balance og en stærk lyst til at gå på opdagelse i en langvarig relation og finde ud af ”hvor hunden ligger begravet”.

Det føles sommetider som at være detektiv: Hvor er det gået galt? Det gik så godt, men pludselig skete der noget, hvad var det? Hvad fik klienten det fortolket til?” Som parterapeut trevler vi fortolkningerne op og spørger ”Er det sandt? Hvordan kan du vide, at dine fortolkninger er sande?” At være parterapeut er et frydefuldt job, fordi du hver dag kæmper for at kærligheden skal ske fyldest. Du er en kærligheds-kæmper, der ser forhindringerne, fejlfortolkningerne, de automatiske tanker og reaktioner, og dit mål er den ubetingede kærlighed: ”Jeg accepterer dig, som du er!”

Supervision på Master Class Parterapeut

Supervision er vigtig, hvis du vil arbejde med terapi og have klienter. Det er en god ide at have klienter, mens du er på Master Class, fordi vi i supervision tager vi udgangspunkt i disse klientforløb. Du kan dog også deltage i supervision, selv om du endnu ikke er startet med klienter.

Under supervisionen arbejder vi med nogle af de problemstillinger, som du kan støde på som parterapeut og det, som eventuelt er svært for dig under terapien - der hvor du går i stå, får en følelse af magtesløshed eller der, hvor du skal have hjælp til at overskue udviklingen og processen i terapien - det er der supervisionen hjælper dig til at blive en endnu bedre parterapeut.

Supervisionen ligger på torsdage mellem modulerne og datoerne er følgende:

13/6-2019
22/8-2019
17/10-2019kl.17.00 - 20.00Prisen er kr. 200 pr. gang. Du bestemmer selv, hvor mange gange du vil deltage - det er frivilligt, men vi anbefaler, at du deltager mindst to gange på Master Class. Supervisionen tilbydes af vores chefmentor Line Dau Bassøe og du tilmelder dig fra gang til gang på mail lb@joanoerting.dk.

Eksamen på Master Class Parterapeut

Den afsluttende eksamen består af to dele:

  • En skriftlig eksamensopgave
  • En mundtlig eksamen

Begge dele indgår i den samlede bedømmelse. Dog vægtes ligeledes din personlige udvikling og deltagelse i løbet af studiet.

Den skriftlige opgave skal være på 7 sider og omhandle et faglige emne, som du selv vælger og du vil også blive eksamineret i det valgte emne til den mundtlige eksamen. Hvis du fx har valgt at skrive om skyggesider, vil du også blive eksamineret i skyggesider til den mundtlige eksamen.

Til den mundtlige eksamen taler du i 25 min., og får feedback fra de 3 censorer i 10 min. Du taler til hele klassen. Alle er til stede under eksamen og det er en stor oplevelse at høre så mange forskellige emner formidlet så godt.

De allerfleste består eksamen med kryds og slange.

Skulle du ikke bestå eksamen, har du mulighed for at gå til eksamen igen med på det næste hold.

Optagelseskrav på Master Class Parterapeut

Du kan starte din uddannelse på Master Class:

  • Hvis du har afsluttet Grundforløb til Sexolog-og Parterapeutuddannelsen, som er direkte adgangsgivende til Master Class uddannelsen
  • Hvis du har en anden terapeutisk uddannelse for eksempel som sexolog eller på anden måde kan dokumentere, at du har erhvervet dig viden svarende til pensum på Grundforløb til Sexolog- og Parterapeutuddannelsen, vil vi tage en personlig samtale med dig og vurdere, om du vil kunne fuldføre et Master Class forløb.
Undervisere

Barbara Houmøller - Parforholdet under og efter fødslen
Birthe Blåbjerg Jakobsen – Konflikthåndtering
Charlotte Fruergaard – Kærlighedens Termostat
Jill Liv Nielsen – Tilknytningsteorier
Joan Ørting -
Katrine Berling – Kvinders sexualitet
Line Dau Bassøe - Parterapeut
Liv Dhanyo Thommesen - Familieopstilling
Mikkel Hørby - Dine og mine børn, skilsmisse
Naomi Hagelberg - Det åbne parforhold
Pernille Hornum - Kommunikation
Pia Jørgensen - Den kognitive metode

Ansøg uddannelsen her

Er du interesseret, så udfyld vores ansøgningsformular her på siden eller ring på på tlf 61 15 47 06 og book en tid til en uforpligtende, personlig samtale. Samtalen tager ca. en halv time. Her kan du finde ud af, om uddannelsen overhovedet er noget for dig, og vi finder ud af, om du er motiveret nok, moden nok og ansvarsfuld nok til at gennemgå uddannelsen.

Hvis begge parter siger JA! skal du underskrive en aftale med punkter om tavshedspligt osv. Når vi får den aftale retur i underskrevet stand og har aftalt, hvordan du gerne vil betale uddannelsen, så er du på holdlisten.

TILLYKKE. Så er du i gang!

Ansøg her

Joan Ørting ApS
Wildersgade 55
1408 København K
Danmark
CVR 29205590
Kontakt på
Telefon: 6115 4706
E-mail: adm@joanoerting.dk
Følg mig på

Telefontider

Man-Tors: Kl. 09:00-14:00
Fre-Søn: Lukket

Administration

Ida Lilleås
E-mail: il@joanoerting.dk

OBS! Midlertidig ændring af kontorets åbningstid: I perioden den 11. januar til den 25. januar 2019 er kontoret åbent Tirsdag, Onsdag og Torsdag kl. 11.00 - 13.00.


© 2018 Joan Ørting ApS

Designed by PLICO